20070201

Acabem de rematar el Vista amb una nova versió del Beryl

Primer de tot vull felicitar Microsoft, ha costat, però ja tenim aquí una nova versió de Windows!!, wenu 6 anyets no està malament, el pròxim pel 2013!
Sort que ve carragadet de novetats, com per exemple, mmm, no, aaaiii, mmmm, sí, que ara les vores de les finestres poden ser transparents, això sí, si tens una targeta de la hostia, que pa hacer transparencia se necesita mucho calculo vectorial en coma flotante, i també, mmm, sí, un intercanviador de finestres molt chulu en 3D, a no, que això ja ho pot tenir el XP com ha dit el xavibuf. Wenu, pos ara no hi caic, però segur que te moltes novetats interesant, per que suposo que no s'hauran tirat els 6 anys jugant al buscaminas o al Worms, com a mínim un anyet hauran treballat, no s'ha de desconfiar de la gent:P.
Bé uns que sí que curren, i a més gratis, per fer arribar linux i altres SO POSIX al nivell grafic de eyecandy i pijadetes grafiques del MacOS X són els del projecte Beryl (treuen una versió cada 2 o 3 setmanes) i avui han tret l'ultima (0.2.0rc1) i ve plena de novetats, cosa que no m'esperava.
A més, aquest matí, just abans d'instal·lar el nou beryl he canviat radicalment l'aspecte de les aplicacions i tot l'escriptori en general, ja veureu la diferencia respecte els screenshots antics. Així m'ha quedat:


Espectacular, oi:P, wenu, si no pa gustos colores, a mi m'encanta i no m'esperava aconseguir algu així.
Després he instal·lat el nou beryl. Algunes de les novetats són aquestes, que és això de finestres planes, ja n'hi ha prou, ara a més de flotar sobre el cub, les finestres també tenen volum:


Un altra novetat és que hi ha forces noves animacions, utilitzant molt el 3D, que fins ara era una mica escàs, una d'elles... oi que voleu veure una consola trencant-se a trossets:


Per avui prou que si no després els pro-windows us agafen ganes d'instal·lar-lo i passar-us a linux para simpre jamas i ens quedem sense pro-windows.
A si, ara em ve al cap un altra de les novetats del Vista, la possibilitat de inclinar les finestres, utilitat no se si en te gaire, wenu destrossar la consola tampoc..., però això em recorda també que hi ha un altre gestor de finestres de linux, anomenat Metisse, que això ja ho fa desde el 2004, aaii, si s'haguessin donat una mica més de pressa i no s'hagessin viciat tant a la Xbox360 tot el dia en comptes de estar picant codi, potser podrien dir amb tota sinceritat que aquesta característica és original seva. A més ara mirant això m'he enterat de no se fins a quin punt Mandriva s'ha apoderat del Metisse, és a dir que a partir d'ara anirà agafant més fama.

Ale, uns quants links:
http://www.beryl-project.org
http://insitu.lri.fr/metisse
http://www.mandriva.com/projects/metisse
http://www.genbeta.com/2007/02/01-windows-vista-comienza-la-campana-de-mentiras

PD: sento si a vegades no us responc al messenger, ja que a cops tic al portatil o veient la tele o ni tan sols tic a casa, gomen ne.

bye bye (^_^)/~~

1 comentari:

Anònim ha dit...

COm sempre els maravellossos screenshots del Redox i els seus supertemes!

Beryl Rulez!!! Cada cop millor i més fi!