20070212

Vista y no Vista!

Ahir vaig empendre tota una aventura... de la qual pensava que no me'n sortiria i amb la que tindria mes problemes, he instal·lat Windows Vista!

Ho he fet per unes quantes raons, com a administrador de sistemes necessito conèixer amb que treballa la gent.. ja se que de moment no es gaire la gent però jo ja vaig provant... d'altra banda volia saber si totes les llegendes eren reals i la veritat es que m'han decepcionat una mica totes elles...XD També volia provar-lo per saber si havia o podia o fins i tot si m'agradaria fer el canvi en un futur... i ja de pas... per poder escriure aquí!

Porto tota la setmana descarregant-me el SO de la burra, es tracata de la Versió Ultimate en Español (Y OLE!) Total.. dia d'ahir.. instal·lació... Per la meva sorpresa, ja han eliminat aquella part de text que tant s'odiava del principi de la instal·lació i ara l'han fet tot en mode gràfic, bastant acollidor. El programa d'instal·lació pregunta poc. El particionador és bastant liós i et pregunta si vols fer un upgrade de l'XP o si vols instal·lació pelada. Doncs bé després de dir-li tots els paràmetres, posar el serial i esperar només 25 minutets (dic només perqué m'esperava moltísim més!) La instal·lació ja està feta. S'ha de dir que va reiniciar 2 o 3 cops l'ordinador (no se perqué).

Doncs bé arrenca el Vista molt rapidet (amb la instal·lació pelada) i ens mostra el maravellós Centro de Bienvenida (que si no li dius lo contrari tel mostra a cada inici).
A la següent fotografia us mostro el Centro de Bienvenida però ja directament perqué veieu quines són les novetats del sistema.... Per exemple.. Cercar dins de les carpetes...XD
S'ha de dir que les novetats mes importants són les que hi ha a la imatge...
Doncs bé, un cop iniciat i fet un cop d'ull comprovo una llegenda... la lelgenda dels 16Gb de disc que ocupa... MENTIDA encara que no alleuja massa la cosa... (només) són 8Gb.

M'he deixat de comentar ala instal·lació, que fa passar una sèrie de proves al sistema abans de configurar-se i et posa nota... el meu ordinador, té un 3'8 se suposa que sobre una màxim de 10.

Com podeu veure l'odinador té un Giga de Ram, del qual el Vista se'n menjar 460Mb només per ell. Això é sun punt en contra... Tot i que el rendiment actual és força satisfactori i l'estabilitat també. Ara... passem a l'acció!

La interface és més agradable, cosa fàcil després de l'XP. el tema aero no em desagrada gens i els efectes visuals estan força bé, tot i que res a comparar amb el Beryl. De la interficie afegiré que no he trobat com posar el tema de l'XP, per tant si no us va el tema Aero us haureu de conformar amb el magnífic tema de Windows Clàssic (9x i 2k). L'intercanviador de finestres és bastant més elegant i molt semblant al del Beryl, s'executa com sempre amb Alt+Tab, de tota manera hi ha la segona opció Windows+Tab que inicia l'intercanviador 3D que té tanta fama el trobo inútil, ara per ara és bastant liós, almenys per mi, l'intercanviador afegeix l'escriptori com a aplicació.

Doncs bé aquest é sun putn positiu, anem a un altre, la mobilitat dels fitxers, el Vista s'instal·la a C: i els fitxers d'usuaris a Usuarios (cosa decepcionant: la carpeta en realitat es diu Users i totes les carpetes de sistema estan en angles tot i que te les mostra com si fossin españoles) doncs bé, ara ja no hi ha MIS documentos.. hiha documentos i a la carpeta de l'usuari es mostra una carpeta documentos, un altra imagenes (Pictures en realitat) vaja hi ha una varietat de carpetes noves que fan la vida més organitzada i cadascuna d'elles pots personalitzar en quin disc estan i en quina ubicació, cosa que ja feia el Windows 2k però ara am totes les carpetes d'aquesta mena.

Com veieu les que estan personalitzades d'ubicació han canviat a color groc... També podeu veure que no hi ha barra de menú ni pujar un nivell ni res, a més la ruta és mostra a la més pura manera del Nautilus.

Seguim... Panel de Control... COSA PITJOR... empitjora molt... és fa més liós que mai i fa que hagis de llegir mil coses i confirmar toes les operacions, de moment he notat que: per canviar de grup de treball en xarxa he hagut de reiniciar i per desactivar el Control d'usuaris també (coses absurdes). Doncs bé segueix havent dos modes de panel de control... el que és per tontos i el que és per tontos profunds... Tot i així com no sàpigues llegir no tens futur.
Ja veieu.. molta lletra... si lo que feu es configurar tot l'equip bé... vas pas per pas i arribes a tot.. aixo si.. si busques algo concret no ho trobaràs pq dins de cada cosa després et trobes mil opcions.
Si us aclareu m'ho dieu..XD

Coses que no han millorat... el control d'usuaris.. segueix havent usuari estandar, administrador i convidat... si vols que un usuari pugui instalar programes pero no hardware per exemple ja no saps com fer-ho... o es pot fer pò es complicat (per exemple... per fer-ho has de reinstalar windows XD)

Dues últimes característiques a comentar:
Centre de seguretat .. dón més per cul... I Windows Update... ja no cal anar a la web!!! per fii!!!


Dues indignacions: Encara no està traduït al català! INDIGNANT! i... en el menú d'inici hi ha el botó apagar que directament et suspen l'equip, per apagar hi ha un submenu del que esculls la opcio a fer... i això no és configurable! O almenys no he trobat la forma.... No he pogut fer un scrrenshot per un error en el paint que ja comentaré...

Conculusió de la primera impresió:
Millor que l'XP, és com instal·lar-se el Beryl una versió més estable però amb menys característiques...

Plans de futur:
El 19 d'abril surt el proper Ubuntu, quan faci la reinstal·lació dels sistema aprofitaré per instal·lar un Vista legal i a poder ser fer el switch...
Proper post: El Vista i els programes que no són de Microsoft...

Bona setmana tingueu!

11 comentaris:

xavibuf ha dit...

Gran Vista!! Tot i que he trobat a faltar un screenshot amb l'escriptori, per veure la barra lateral i la barra d'eines.

Home, té bona pinta, però hi ha coses millorables, com ja has dit. Però és millor que l'XP, cosa lògica, després de 5 anys xD.

Ja ens aniràs dient si te'n fa alguna de grossa (pantallassos blaus o lo dels drivers firmats digitalment o coses d'aquestes).

redoxkun ha dit...

Bé només unes quantes coses força resumit.
Primer, donde venden un Mare Nostrum pa intalar el Vista i poder treure una mica de nota?, si el teu ni compensa, que dirà del meu PC?
Segon, 8 Gb segueix sent excessiu.
Tercer, lo del costat de la barra nautilus és un boto d'actualitzar? No pot actualitzar solet el contingut de les carpetes?
Quart, em sembla molt bé lo de la incorporació de barra de navegació al estil nautilus, és una de les coses que més m'agrada per que la trobo ultra-còmoda.
Cinquè, suposo que el boto de pujar nivell havia de tendir a desaparèixer, ja que la majoria de usuaris normals que veig utilitzar windows utilitzen el boto de tornar enrere en lloc del de pujar nivell, cosa que no m'agrada gens a mi.
Sisè, per on anava, mmm, es pot fer tot el que podies fer amb l'explorer del XP ara sense menús?
Setè, és veritat que han millorat la consola i que te ara un llenguatge d'scrips que és comparable amb els de UNIX?
Vuitè, sincerament, no entenc això de que costi 600€, és de les coses més excessives que he vist mai, jo proposaria, et compres un PC sense SO, l'instal·les linux i amb els 600€ que t'estalvies et compres una PS3 que valdrà 599€ i podràs jugar a jocs més guapus que amb el windows i tot el demés linux ja ho fa i si no t'agrada la PS3 et compres una Wii i encara t'estalvies 350€.

xavibuf ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
xavibuf ha dit...

Es podria usar aquest processador d'Intel:

http://es.theinquirer.net/Polaris_die_shot.jpg

80 processadors... No està mal xD. Clar que necessitaria un bon aparell d'aire condicionat, res de ventiladors. Té un router i tot a dins!

Més info a:

http://es.theinquirer.net/2007/02/
12/intel_prepara_su_procesador_co.html

redoxkun ha dit...

Jajajaja, amb aquest potser s'aconseguira l'aprovat justet, jejeje, això si, amb una supergràfica, 4GB de RAM, etc...

Anònim ha dit...

Doncs.... totes les preguntes... les contestaré al proper post! Ja avanço que fent help en la consola... hi ha més opcions...XD

redoxkun ha dit...

mmm, un, un altre pregunta, hi és el wallpaper de felicidad? :P

judits ha dit...

Molt bé l'anàlisi, tot i que amb 512 de RAM com tinc... em quedo amb l'XP!

Acabo de rebre un mail fent mala propaganda del Vista. Diu que té un munt de sistemes antipirateria i que ja no pots gravar música baixada d'Internet, no pots veure pelis, encara que siguin legals, etc. Ja que tens el Vista instal·lat, Pau, ho podries comprovar?

La veritat és que m'ho crec, venint de Microsoft, però millor tenir raons més fonamentades que un mail que vés a saber d'on ha sortit, no creieu?

redoxkun ha dit...

Uuue Judit, per fi un post!!, a veure quan penges screenshots del teu escriptori ;), bé, que m'acabo d'enterar que les puntuacions del Vista són de 1 a 6, diles raros, no, rarisimos, doncs així el pc no te tan mala puntuació. I si la targeta grafica no soporta aero et fot sempre un 1, ale. Deww

xavibuf ha dit...

xDDDDDDDD

Són únics, els amics de Redmond.

¿Que tothom puntúa de l'1 al 10? Doncs ale, nosaltres no xD.

Mestre Gates... Que gran ets.

Anònim ha dit...

Si llegiu més, sabreu que han fet allò de fins a 6 perquè futurament apareixerà nou hardware que serà l'hipotètic "10".

Ara per ara el màxim és 6.

Raros? I TANT!!! hahaha

per cert m'ha agradat el blog. Molt friki, com jo. A seguir!